'Gefrustreerde' Setién sorteert voor op vertrek bij Barça: 'Ik heb geen controle'

'Gefrustreerde' Setién sorteert voor op vertrek bij Barça: 'Ik heb geen controle'

17-07-2020 06:58 Laatste update: 07:20
26

Quique Setién heeft donderdagavond na de blamerende nederlaag tegen Osasuna (1-2) twijfel gezaaid over zijn toekomst als trainer van FC Barcelona. In Spanje wordt druk gespeculeerd over de vraag of hij de Champions League mag afmaken in augustus.

"Het is triest en frustrerend", zei Setién op de persconferentie na het verlies tegen laagvlieger Osasuna. "Het is ook een onterechte nederlaag. De landstitel kunnen we nu vergeten. Ik had niet verwacht dat Real Madrid na de coronabreak alles zou winnen, maar het is gebeurd. Dit is onvergeeflijk."

Op de vraag of hij Barça mag leiden in de Champions League, antwoordt Setién: "Ik hoop het, maar ik weet het niet. Ik ben als trainer verantwoordelijk voor onze situatie. Hopelijk spelen we deze zomer als een andere ploeg in de Champions League, maar ik weet niet wat er met mij gaat gebeuren. Ik heb er geen controle over."

Lionel Messi haalde in de Spaanse pers ongenadig hard uit naar zijn medespelers. Setién deelt die kritiek. "Ja, ik ben het eens met Messi. Hij is kritisch en dat is terecht. We moeten naar onszelf kijken."

Barcelona speelt op 8 augustus de return tegen Napoli in de achtste finale van de Champions League. De heenwedstrijd in Italië eindigde in een 1-1 gelijkspel.