Willem II doet transferzaken: 'Moest concurreren met ene Alphonso Davies'

Willem II doet transferzaken: 'Moest concurreren met ene Alphonso Davies'

17-07-2020 07:36 Laatste update: 07:47
35

Met de komst van Leeroy Owusu, Görkem Saglam, Derrick Köhn en Kwasi Wriedt heeft Willem II de selectie voor komend seizoen zo goed als rond. Joris Mathijsen haalde de vier spelers al vóór de coronacrisis naar Tilburg. Achteraf is hij daar blij mee.

"Door de coronacrisis werd het lastig om mensen face-to-face te kunnen zien. Daardoor kwam het extra mooi uit dat we dit allemaal al hadden geregeld", aldus Mathijsen, technisch directeur van Willem II, in gesprek met De Telegraaf.

Owusu kwam over van De Graafschap, terwijl Saglam (VfL Bochum), Köhn en Wriedt (Bayern München II) werden gescout in Duitsland. Mathijsen: "Wriedt is de topscorer van de 3. Bundesliga (24 goals, red.). Een zeer doelgerichte spits, die voetballend goed in ons systeem past. We wilden hem al eerder halen, maar afgelopen winter mocht hij nog niet weg van Bayern."

Ook van Köhn heeft Mathijsen hoge verwachtingen. "Köhn is een aanvallend ingestelde linksback, die veel opkomt en een goede voorzet heeft. Bij Bayern is hij niet doorgebroken, omdat hij moest concurreren met ene Alphonso Davies, maar hij past heel goed bij ons voetbal."

Nieuwe keeper
Door het vertrek van Timon Wellenreuther (Anderlecht) is Mathijsen nog wel op zoek naar een doelman voor Willem II. "Er zijn genoeg keepers op de markt, maar het gaat erom dat we de goede keepers halen. We hebben de tijd om onze keuze zorgvuldig te maken, al zal er bij de hervatting van de training op 27 juli wel minimaal één keeper bij moeten zijn."