Breaking news

Spelers Esbjerg FB publiceren open brief en eisen ontslag Hyballa

Jongkind teleurgesteld: 'Hij was een van de grotere spelers in de Ajax-opleiding'

Jongkind teleurgesteld: 'Hij was een van de grotere spelers in de Ajax-opleiding'

Gepubliceerd: vrijdag 17 juli 2020 om 09:57vr 17-07-2020 om 09:57

Laatste update: vrijdag 17 juli 2020 om 10:06vr 17-07-2020 om 10:06

Vaclav Cerny heeft zijn potentie de laatste jaren niet kunnen inlossen, constateert Ruben Jongkind. De voormalig hoofd talentontwikkeling van Ajax was aanvankelijk lyrisch over de Tsjechische aanvaller, die deze week door FC Utrecht werd verhuurd aan FC Twente.

Ajax pikte Cerny in 2014 op bij FK Pribram. "In het begin stond er geen maat op Václav. Hij was een van de grotere spelers in de opleiding", vertelt Jongkind aan Voetbal International. "Dat niveau heeft hij in de Eredivisie in de laatste jaren niet meer laten zien."

"Toen hij binnenkwam, was ik verantwoordelijk voor zijn ontwikkelomgeving. Hij kwam uit Tsjechië, moest de taal leren en hier naar school. Václav had behoefte aan een duidelijke structuur en een strak schema. Dat hebben we voor hem verzorgd."

Cerny, die volgens Jongkind 'niet te veel afleidingen moest hebben', besloot op zijn achttiende op zichzelf te gaan wonen. "Ik denk dat dat het keerpunt was. Ik vond hem daar nog niet klaar voor, anderen wel. Nadat hij op zichzelf was gaan wonen, werden zijn sportieve prestaties minder."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Cerny wel de verwachtingen inlossen bij FC Twente?

Ja
38%
Nee
62%
(884 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws