Twente houdt vertrouwen: 'Met zijn talent groeit hij uit tot volwaardig doelman'

Twente houdt vertrouwen: 'Met zijn talent groeit hij uit tot volwaardig doelman'

17-07-2020 10:16
30

Jeffrey de Lange heeft zijn contract bij FC Twente verlengd. De 22-jarige doelman van de Tukkers, die in 2018 overkwam van Ajax, heeft een eenjarig contract ondertekend. Daarmee ligt hij tot medio 2021 vast in de Grolsch Veste.

De Lange staat al lang te boek als een getalenteerde doelman. Hij kwam op zijn zevende in de jeugdopleiding van Ajax terecht en vertrok twee jaar geleden naar Enschede. Ook speelde hij diverse interlands voor jeugdelftallen van Oranje. Jan Streuer, technisch directeur van Twente, heeft dan ook alle vertrouwen in De Lange. "Met zijn talent en zijn inzet zal Jeffrey uiteindelijk uitgroeien tot een volwaardige doelman", klinkt het op de clubsite. "Daar ben ik van overtuigd."

Vooralsnog kwam De Lange nog niet in een officieel duel in actie voor FC Twente. In de afgelopen jaren moest hij Joël Drommel en Jorn Brondeel voor zich dulden, maar de 22-jarige keeper hoopt dat daar snel verandering in komt. "Ik ben ontzettend blij dat ik mijn contract heb verlengd en dat ik hier blijf spelen. FC Twente is een mooie club, waar ik me elke dag verder kan ontwikkelen en kan blijven groeien. Het doel is natuurlijk om uiteindelijk eerste doelman te worden."