PSG-oorlog tussen Leonardo en Meunier: 'Hij is nooit respectloos behandeld'

PSG-oorlog tussen Leonardo en Meunier: 'Hij is nooit respectloos behandeld'

17-07-2020 14:15 Laatste update: 14:16
12

Thomas Meunier en Leonardo liggen overhoop met elkaar. Na de vernietigende teksten van de Belg slaat de technisch directeur van Paris Saint-Germain terug.

Meunier maakt transfervrij de overstap naar Borussia Dortmund en hing donderdag de vuile was buiten over zijn laatste maanden bij PSG. Hij noemde Leonardo krenterig en verweet hem 'realiteitsverlies'. Dat laat de technisch directeur echter niet op zich zitten. In gesprek met Le Parisien slaat hij terug naar Meunier.

"Spelers met aflopende contracten hebben we allemaal hetzelfde behandeld", stelt Leonardo. "Zij konden hun contract met twee maanden verlengen onder dezelfde voorwaarden om zo de competities af te maken. Thiago Silva, Eric-Maxim Choupo-Moting en Sergio Rico gingen daarmee akkoord."

"Thomas had toen al bij Dortmund getekend, wanneer weet ik niet precies. Daar was hij vrij in sinds 1 januari en het was zijn goed recht om dat te doen. Toen we een huurdeal wilden bespreken om de competitie af te maken, vroeg Thomas hetzelfde salaris als hij nu in Dortmund krijgt. Daarnaast vroeg de club een huursom. Onder die voorwaarden was er voor ons niets mogelijk."

Leonardo is niet blij met Meunier. "Er was geen reden om hem anders te behandelen dan anderen. We hebben hem nooit respectloos behandeld. Wij wilden zijn contract verlengen en dat weigerde hij. Dat is zijn goed recht. Om nog acht dagen mee te trainen, sloeg ook nergens op. De laatste acht dagen van zijn contract was hij vrij om ergens naartoe te gaan."