Schürrle (29) verbijstert Duitsland met voetbalpensioen: 'Geen applaus meer nodig'

Schürrle (29) verbijstert Duitsland met voetbalpensioen: 'Geen applaus meer nodig'

17-07-2020 14:22 Laatste update: 14:52
90

André Schurrle (29) zet per direct een punt achter zijn carrière. De Duitse held van het WK 2014 heeft naar eigen zeggen 'geen applaus meer nodig'.

Deze week werd het doorlopende contract van Schürrle bij Borussia Dortmund ontbonden. Hij leek op zoek te gaan naar een nieuwe club, maar niets is minder waar: de 57-voudig international van Duitsland heeft er genoeg van en stopt met onmiddellijke ingang.

"Ik heb lang nagedacht over deze beslissing", verklaart Schürrle in gesprek met Der Spiegel. "Maar het is mij duidelijk: ik heb geen applaus meer nodig."

Schürrle maakte zichzelf onsterfelijk in Duitsland door in de finale van het WK 2014 de assist te geven voor de winnende goal van Mario Götze. Hij speelde zes van de zeven wedstrijden in Brazilië en scoorde één keer in de achtste finale tegen Algerije en twee keer tijdens de historische 1-7 tegen Brazilië.

De laatste jaren werd Schürrle, die ook bij FSV Mainz, Bayer Leverkusen en Chelsea speelde, door Dortmund verhuurd aan Spartak Moskou en Fulham. Opvallend: Götze is sinds kort óók transfervrij, nadat zijn contract bij BVB afliep.