Boele (rechts) met Ajax-assistenten Bogarde en Reiziger

'Er is nu geen acute situatie bij een van de clubs, maar ik ben wel bezorgd'

'Er is nu geen acute situatie bij een van de clubs, maar ik ben wel bezorgd'

17-07-2020 14:50
9

Veel profclubs in Nederland zitten in zwaar weer als gevolg van de coronacrisis, maar van naderende faillissementen is nog geen sprake. Dat meldt Marc Boele, directeur van de Coöperatie Eerste Divisie (CED), in gesprek met De Telegraaf.

"De clubs hebben het moeilijk", bevestigt Boele. "Niet voor niets hebben we een plan voor steun bij de overheid neergelegd. Dat is een plan voor het hele betaald voetbal, maar daar zitten de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie ook bij. De een heeft het moeilijker dan de ander, maar ik kan wel zeggen, dat er nog heel wat dingen moeten gebeuren, willen alle clubs ongeschonden de finish halen."

In de Keuken Kampioen Divisie staat bij nog geen enkele club het water aan de lippen, benadrukt Boele. Gevraagd naar de kans dat alle zestien eerstedivisionisten de aftrap van het nieuwe seizoen op 28 augustus halen, antwoordt hij: "Op dit moment denk ik, dat die kans 99,5 procent is."

"Er is nu geen acute situatie bij een van de clubs, maar ik ben wel bezorgd over een aantal clubs. Dat zijn die clubs zelf ook en daar moet echt wel wat gebeuren. In de eerste plaats moeten die clubs dat zelf doen, maar als wij of de KNVB daarbij kunnen assisteren, dan zullen we dat zeker doen.”