Update: Bem-vindo, JJ! Succestrainer Jorge Jesus terug bij Benfica

Update: Bem-vindo, JJ! Succestrainer Jorge Jesus terug bij Benfica

Gepubliceerd: vrijdag 17 juli 2020 om 23:58vr 17-07-2020 om 23:58

Laatste update: zaterdag 18 juli 2020 om 00:00za 18-07-2020 om 00:00

Jorge Jesus staat op het punt om terug te keren bij zijn oude club Benfica. De Portugese trainer staat op het moment nog onder contract bij het Braziliaanse Flamengo, maar een terugkeer naar zijn oude club is zo goed als zeker.

Dat meldt het Portugese Record. Jesus zou zelfs al overeenstemming hebben bereikt met Benfica, waar hij van 2009 tot 2015 ook al voor de groep stond. De oefenmeester en de club zouden donderdagavond een mondeling akkoord hebben bereikt en Jesus reist dit weekend naar Portugal om verdere details door te spreken.

De huidige club van Jesus, Flamengo, hoopt nog steeds op het aanblijven van de 65-jarige trainer. Het contract van de Portugees in Brazilië loopt nog door tot medio 2021, maar Benfica lijkt van plan om de afkoopsom van Jesus te betalen. De coach wil na zijn terugkeer in het Estádio da Luz meteen shoppen bij zijn huidige club Flamengo: zo staan Gerson en Bruno Henrique hoog op het wensenlijstje van Jesus. De kans is echter niet groot dat Flamengo hieraan mee gaat werken.

Het eerste aanbod van Benfica komt niet in de buurt van het salaris wat Jesus verdient bij de kampioen van Brazilië, maar na verdere gesprekken zijn beide partijen er naar verluidt dus toch uitgekomen.

Update: Flamengo heeft de rode loper uitgerold voor Jesus en Benfica. De 65-jarige Portugees zal na ruim één jaar vertrekken uit Rio de Janeiro, heeft Flamengo vrijdag bekendgemaakt. In Portugal wordt al gefluisterd dat Luisão de assistent van de 'nieuwe' Benfica-trainer zal worden: de inmiddels 39-jarige Braziliaan was tussen 2003 en 2018 de rots in de Benfica-branding en heeft in die tijd intensief met Jesus samengewerkt.

Update: De bevestiging van Benfica heeft ook niet lang op zich laten wachten. O Glorioso hebben op de late vrijdagavond bekendgemaakt dat Jesus het aanbod van zijn oude club heeft aangenomen. De in Amadora geboren trainer werd tussen 2009 en 2015 drie keer kampioen met Benfica en bereikte twee keer de Europa League-finale, waarna hij bij uitgerekend rivaal Sporting Portugal aan de slag ging. Nu is hij dus in genade aangenomen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws