Genk maatje te groot voor Excelsior: Dessers maakt eerste treffer in Genk-shirt

17-07-2020 19:19
7

De eerste treffer voor Cyriel Dessers in het shirt van KRC Genk is een feit. De spits, vorig seizoen topschutter in de Eredivisie, was trefzeker in het met 4-1 gewonnen oefenduel tegen Excelsior.

Excelsior had weinig in te brengen tegen Genk, dat met een groot aantal jeugdige talenten in de basis begon. Na amper zes minuten spelen konden de spelers van de Belgische ploeg al juichen: Theo Bongonda zorgde voor het openingsdoelpunt.

De kansen bleven komen voor een gretig Genk, dat er ook voor werd beloond. Nog voor de rust werd er een overtreding begaan op Bongonda in het strafschopgebied van Excelsior. Hij plaatste zich achter de bal en maakte er 2-0 van, dit was ook de ruststand.

Na de rust begon Genk met een volledig nieuw elftal, ook Dessers mocht zijn opwachting maken. Het spel golfde op en neer, met kansen voor beide elftallen. Op doelpunten bleef het echter wachten.

Die kwamen er uiteindelijk dan toch. Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam er via Excelsior-speler Omarsson, die in de 73ste minuut voor de 2-1 kon zorgen. Lang bleef die stand echter niet staan. Niet veel later werd het nog 3-1 en zelfs 4-1 via Neto Borges en Dessers, die hiermee zijn eerste treffer in het shirt van Genk maakte.