'PSV wil selectie bij elkaar houden: Zoet, Hendrix, Ruiter en Bruma eventueel weg'

'PSV wil selectie bij elkaar houden: Zoet, Hendrix, Ruiter en Bruma eventueel weg'

17-07-2020 20:32
96

Van PSV hoeft waarschijnlijk niet veel transfervuurwerk verwacht te worden, stelt De Telegraaf in een analyse van de Eindhovense selectie. Het bijeen houden van de huidige spelersgroep heeft de hoogste prioriteit.

Ondanks de coronacrisis hoeft PSV niet per se spelers te verkopen. Alleen als er meer dan vijftien miljoen euro wordt geboden voor aanvoerder Denzel Dumfries, is PSV bereid om mee te werken. Voor Jeroen Zoet, Robbin Ruiter en Jorrit Hendrix is er sprake van sluimerende belangstelling: zij zouden deze zomer nog kunnen vertrekken. De Telegraaf sluit ook niet uit dat er nog beweging rondom Bruma ontstaat: de Portugees kwam voor twaalf miljoen naar Eindhoven, beleefde een rampseizoen, maar staat er internationaal nog steeds goed op. Bij eventuele biedingen tussen de vijf en acht miljoen is PSV bereid om zijn verlies te pakken, klinkt het.

Spelers als Dumfries, Donyell Malen, Mohamed Ihattaren, Cody Gakpo en Noni Madueke vertegenwoordigen het PSV-kapitaal: PSV hoopt hen dan ook te behouden. Het elftal zal dan nog versterkt moeten worden op enkele strategische punten: links achterin en op het middenveld. Volgens De Telegraaf is het niet ondenkbaar dat PSV het zoekt in huurspelers. 'Wanneer huurlingen het elftal beter maken, vergroten deze ook de waardes van genoemde (potentiële) internationals.'

Wie de potentiële nieuwelingen zouden moeten zijn, is echter nog niet duidelijk. De namen van oude bekenden Ricardo Rodríguez en Marco van Ginkel zongen recentelijk rond, maar hun komst lijkt niet waarschijnlijk. PSV zou een transfersom van drie miljoen euro en een salaris van 5,5 miljoen euro bruto uit moeten trekken om Rodríguez definitief over te nemen van AC Milan: dit is voor PSV-begrippen onhaalbaar. Van Ginkel verlengde recentelijk zijn contract bij Chelsea, maar PSV wil eerst kijken hoe fit de middenvelder is na twee jaar inactiviteit, voordat er wordt gedacht aan een derde huurdeal.