'FC Utrecht staat op 1, we proberen eruit te komen: zo niet, dan kijken we verder'

'FC Utrecht staat op 1, we proberen eruit te komen: zo niet, dan kijken we verder'

17-07-2020 23:52
25

Urby Emanuelson weet nog niet bij welke club hij het seizoen 2020/2021 door zal brengen. De 34-jarige linkspoot traint weliswaar nog steeds mee met FC Utrecht, maar staat niet meer onder contract bij de Domstedelingen.

De gesprekken tussen beide partijen zijn nog steeds gaande. "Op dit moment staat FC Utrecht op 1 en gaan we proberen te kijken of we eruit kunnen komen. Is dat niet het geval, dan kijken we verder", laat Emanuelson weten aan het Algemeen Dagblad.

Aan het begin van het jaar liep Emanuelson een hereniging met Frank de Boer bij Atlanta United mis. De 17-voudig Oranje-international heeft de hoop op een buitenlands avontuur nog niet opgegeven. "Afsluiten in Amerika of de zandbak lijkt me misschien nog wel een leuk avontuur." Tegelijkertijd moet hij ook rekening houden met zijn gezin. "FC Utrecht geef ik nu ook prioriteit. Mocht er wat anders op mijn pad komen, moet ik daar heel goed over nadenken. In elk geval wil ik ondanks mijn leeftijd zeker nog wel een paar jaar doorvoetballen."

Aan interesse ontbreekt het niet, benadrukt Emanuelson: concreet is het nog niet, maar diverse clubs hebben al geïnformeerd. "Meer dan toen ik wegging bij Sheffield Wednesday. Terwijl ik nu drie jaar ouder ben (34, red.). Je merkt dat er veel naar statistieken wordt gekeken in het voetbal. Heb ik weer een paar wedstrijden op mijn naam en dan geloven ze dat ik nog steeds kan voetballen."