Marca: City heeft Sané-vervanger bijna binnen, persoonlijk akkoord bereikt

Marca: City heeft Sané-vervanger bijna binnen, persoonlijk akkoord bereikt

18-07-2020 10:29 Laatste update: 10:30
11

Manchester City komt steeds dichterbij een transfer van Valencia-smaakmaker Ferran Torres naar het Etihad Stadium. De Engelse topclub zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Torres, alleen gooit Valencia tot nu toe roet in het eten.

Dat meldt het Spaanse Marca. De twintigjarige Spanjaard moet in Manchester de opvolger worden van Leroy Sané, die naar Bayern München vertrok. City wil echter niet de hoofdprijs betalen voor Torres: The Citizens hebben 35 miljoen euro voor hem over. Het contract van de Valencia-speler loopt door tot medio 2021.

City heeft al overeenstemming bereikt met Torres, dus alleen Valencia kan een deal nog tegenhouden. De club wil graag meer geld op tafel zien, maar beseft zich ook dat er vanwege het nog één jaar doorlopende contract weinig te onderhandelen valt. Torres zelf wil graag de overstap naar Engeland maken en zou anders na volgend seizoen gratis de deur uitlopen. Aangezien de kans aanwezig is dat Valencia volgend seizoen naast Europees voetbal grijpt, kan de club de financiële middelen goed gebruiken.

Torres wees al meerdere contractaanbiedingen van Valencia af. Zijn toekomst lijkt dan ook niet in het Estadio Mestalla te liggen. Toch geeft Valencia zich niet makkelijk gewonnen: de club wil naar verluidt 45 miljoen euro ontvangen voor Torres.