Heerenveen viste achter het net: 'Uiteindelijk heeft hij toch voor Ajax gekozen'

Heerenveen viste achter het net: 'Uiteindelijk heeft hij toch voor Ajax gekozen'

18-07-2020 10:57
68

Riemer van de Velde heeft persoonlijk geprobeerd om Klaas-Jan Huntelaar over te halen om terug te keren bij sc Heerenveen. De voormalig voorzitter van de Friese club praatte lang met de spits, die er uiteindelijk voor koos om toch bij Ajax te blijven.

"Hij was laatst een keer in Friesland en vroeg of hij een keer een visje kon komen eten. Toen is hij op een morgen langsgekomen en heeft hij tot vier uur in de middag bij ons gezeten", vertelt Van der Velde in gesprek met Omrop Fryslân. Huntelaar verlengde een tijd terug zijn contract bij Ajax, tot teleurstelling van Van der Velde. "Ik zei tegen hem: ik zou me bij Ajax niet meer laten gebruiken als invaller. Een trainer moet een goed plan met je hebben. Praat eens met Johnny Jansen. Het zou fantastisch zijn als je naar Heerenveen zou komen."

De keuze van de 36-jarige spits viel uiteindelijk toch op een langer verblijf in Amsterdam. "Ik heb van alles geprobeerd, maar uiteindelijk heeft hij toch voor Ajax gekozen. Ik denk dat Ten Hag hem ervan overtuigd heeft dat hij niet meer als vijfde wiel aan de wagen wordt gebruikt, maar dat hij een serieuze kans gaat krijgen", denkt Van der Velde hardop. 

De oud-voorzitter heeft nog steeds een hoge pet op van Huntelaar. "Als hij (Erik ten Hag, red.) dat afgelopen seizoen ook had gedaan, was hij topscorer van de Eredivisie geworden. Daar ben ik van overtuigd."