Update: Kovac na turbulent weekend officieel nieuwe trainer AS Monaco

Update: Kovac na turbulent weekend officieel nieuwe trainer AS Monaco

18-07-2020 12:50 Laatste update: 19-07-2020 20:51
5

Monaco heeft zich volgens L'Équipe al na zeven maanden ontdaan van trainer Robert Moreno. De Spanjaard stond vrijdagavond nog aan het roer van de Monegasken tijdens een oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge, die met 2-0 werd gewonnen.

Het ontslag van Moreno hing volgens L'Équipe al langer in de lucht. Onlangs werd sportief directeur Paul Mitchell, die een verleden heeft bij de Red Bull-groep, aangesteld. Hij zou schoon schip willen maken en met nieuwe namen het Monegaskische project nieuw leven in willen blazen. De 42-jarige Moreno was niet de juiste persoon om in dat project hoofdtrainer te zijn.

Bij zijn aanstelling in december beloofde de Spaanse oefenmeester nog aantrekkelijk te zullen voetballen, maar dat is niet gelukt. Ook de resultaten waren niet zoals beoogd: Monaco won van de twaalf wedstrijden onder Moreno maar vijf duels. De clubleiding onder leiding van de Russische eigenaar Dimitri Rybolovlev vertrouwde er niet op dat de voormalig bondscoach van Spanje het tij nog kon keren.

De Franse krant weet ook al wie de opvolger van Moreno moet worden. Niko Kovac zou al gepolst zijn om de nieuwe trainer te worden van onder meer Anthony Musaba, die deze zomer NEC verliet om in het prinsendom te gaan spelen. Kovac werd dit seizoen ontslagen bij Bayern München, waarna Hansi Flick Der Rekordmeister weer aan het voetballen kreeg en kampioen werd.

Update: AS Monaco heeft het ontslag van Robert Moreno zondag bevestigd. De 42-jarige Spaanse oefenmeester zat vrijdag nog op de bank tijdens de 0-2 oefenzege bij Cercle Brugge, maar kan nu dus zijn biezen pakken. De Monegasken nemen geen genoegen met de negende plek in de Ligue 1 afgelopen seizoen. 

Monaco wil een nieuwe weg inslaan met sportief directeur Paul Mitchell. L'Équipe meldde zaterdag al dat voormalig Bayern München-trainer Niko Kovac de opvolger van Moreno moet worden.

Update: Het is helemaal rond: Niko Kovac is de nieuwe trainer van AS Monaco. De Kroaat tekent een driejarig contract, met een optie op een extra jaar. De oud-trainer van Eintracht Frankfurt en Bayern München is de opvolger van Robert Moreno en leidt maandag direct zijn eerste training.