Nederlandse 'Terminator' hoopt op terugkeer bij Leeds: 'Zou een grote eer zijn'

Nederlandse 'Terminator' hoopt op terugkeer bij Leeds: 'Zou een grote eer zijn'

18-07-2020 14:54
18

Leeds United speelt volgend seizoen in de Premier League en dat doet Robert Molenaar goed. De oud-speler van de club, die op dit moment trainer is en geen baan heeft, hoopt stiekem ooit aan de slag te kunnen op Elland Road.

Tussen 1997 en 2001 speelde Molenaar voor Leeds, waar hij de bijnaam 'The Terminator' verwierf. "De promotie doet me verrassend veel", zegt hij tegenover Langs de Lijn, het radioprogramma van de NOS. "Ik loop daar niet de deur plat en ken niet heel veel mensen meer, maar het is wel mijn club. De club waar ik een toptijd heb gehad."

In 2004 degradeerde Leeds uit de Premier League en pas zestien jaar later maakt de club de stap omhoog weer. "Ze wilden elk jaar inzetten op Champions League-voetbal. Er werden spelers gehaald en er werd veel geld geleend. Dat kon niet waargemaakt worden en vanaf dat moment is het alleen maar bergafwaarts gegaan."

Met Marcelo Bielsa als trainer heeft de club volgens Molenaar alle ingrediënten in huis om in de Premier League te blijven, maar stiekem hoopt de Zaandammer dat hij zelf aan het roer mag staan op Elland Road. "Het zou een grote eer zijn om daar weer terug te keren, in welke hoedanigheid dan ook. Bijvoorbeeld als trainer, maar op dit moment zitten ze daar enorm goed."