De Mos: PSV laat de beste voetballer van de keepers zo te lezen gaan

De Mos: "PSV laat de beste voetballer van de keepers zo te lezen gaan"

18-07-2020 16:14
58

Bij PSV gaat het vooralsnog meer over spelers die eventueel vertrekken dan over spelers die erbij zouden kunnen komen: in een analyse van De Telegraaf werden onder meer Robbin Ruiter en Jorrit Hendrix genoemd als mogelijke vertrekkers. Aad de Mos vraagt zich echter af of PSV hier verstandig aan zou doen.

De 33-jarige Ruiter kwam afgelopen zomer over van Sunderland, mocht concurreren met Lars Unnerstall en Jeroen Zoet en keepte uiteindelijk twee officiële wedstrijden. Inmiddels is de geboren Amsterdammer in gesprek met sc Heerenveen, terwijl ook Willem II hem in het vizier heeft. De Mos denkt er het zijne van. "PSV laat de beste voetballer van de keepers zo te lezen gaan, want dat is duidelijk Robbin Ruiter", laat hij weten in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

Hendrix was al eens dichtbij een transfer naar Bologna en wordt nu gevolgd door clubs uit Italië, Engeland en de Verenigde Staten. De linkspoot uit Panningen loopt al zestien jaar rond bij PSV: De Mos zou het geen gek idee vinden om er nóg een jaartje aan vast te plakken. "Misschien is hij juist de aanjager die PSV straks nodig heeft", aldus de trainer in ruste. "Wat Hendrix betreft, zou je bijna tegen PSV willen zeggen dat de club geen oude schoenen moet weggooien voor er nieuwe zijn. PSV heeft niet de middelen om grote risico's te nemen en bij de club weet men wat men aan hem heeft."

Zowel Ruiter als Hendrix gaat zijn laatste contractjaar bij PSV tegemoet. De Eindhovenaren beginnen maandag aan de voorbereiding op het seizoen 2020/2021, met Roger Schmidt als nieuwe trainer. Nieuwe spelers zijn er vooralsnog niet gehaald.