Lampard gooit olie op het vuur: 'De laatste tijd in het voordeel van Man United'

Lampard gooit olie op het vuur: 'De laatste tijd in het voordeel van Man United'

18-07-2020 18:30
31

Frank Lampard heeft zijn spelers op het hart gedrukt om voorzichtig te zijn als aanvallers van Manchester United in het strafschopgebied komen. De oefenmeester van Chelsea stelt namelijk dat de VAR United wel eens gunstig gezind zou kunnen zijn.

Zondag spelen Chelsea en Manchester United in de halve finale van de FA Cup tegen elkaar en Lampard stookte voorafgaand aan de wedstrijd het vuurtje alvast op. "Je zou denken dat je met VAR altijd gelijk behandeld wordt", tekent The Guardian op uit de mond van Lampard. "Soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar we zien dat Manchester United deze periode wel een paar gevalletjes in hun voordeel had."

En dus moeten de verdedigers van The Blues op hun hoede zijn. "Als spelers van zo'n hoog niveau en met zulke snelheid zoals de aanvallers van Man United op snelheid liggen, dan moet je met je voeten blijven bewegen en er niet in duiken. Dat is heel belangrijk als je ze wil verdedigen. Bij Fernandes, bijvoorbeeld, zagen we dat hij iets een penalty kan doen lijken terwijl het dat misschien niet is. Als je niet op je voeten blijft staan kun je strafschoppen tegen krijgen, met of zonder VAR."