Memphis op koers voor bekerfinale en Juventus-uit: 'Hard werken zal lonen'

Memphis op koers voor bekerfinale en Juventus-uit: 'Hard werken zal lonen'

18-07-2020 23:43
12

Memphis Depay liep in december een zware knieblessure op, maar is zeven maanden later alweer aan de beterende hand. De Oranje-international speelde zaterdagavond negentig minuten mee tijdens het oefenduel tussen Olympique Lyon en Celtic én trok de aandacht met een fraaie hakbal, die een doelpunt opleverde.

De coronacrisis is Memphis achteraf niet slecht uitgekomen. Waar hij aanvankelijk probeerde om begin juni klaar te zijn voor het EK, heeft hij nu een maandje 'extra' gekregen: hierdoor kan hij de Franse bekerfinale tegen Paris Saint-Germain en het Champions League-treffen met Juventus meepakken. Het door Olympique Lyon georganiseerde toernooi met OGC Nice, Celtic en Rangers FC kwam dan ook als geroepen voor Memphis. "Ik heb dit nodig, ik moet wedstrijden spelen om mijn topvorm weer te halen", liet hij na de wedstrijd tegen Cetlic weten.

De 51-voudig international heeft er alle vertrouwen in dat hij op 31 juli weer kan spelen tegen PSG. "Natuurlijk, ik speelde drie weken geleden mijn eerste wedstrijd (tegen de Zwitserse amateurs van Port-Valais, red.). Ik heb er hard voor gewerkt. Dat deed ik eerst om het EK te halen, maar dat werd uitgesteld. Maar al dat harde werken zal waarschijnlijk alsnog zijn vruchten afwerpen. Ik kan weer spelen, daar ben ik erg blij mee."