ADO, Twente en Groningen benaderen Elia: 'Robben heeft me bericht gestuurd'

ADO, Twente en Groningen benaderen Elia: 'Robben heeft me bericht gestuurd'

19-07-2020 08:13
138

ADO Den Haag zet in op de terugkeer van Eljero Elia. De Residentieclub heeft echter geduchte concurrentie: ook FC Twente heeft zijn zinnen gezet op de 33-jarige vleugelspeler én FC Groningen gooide een lijntje uit. Dat vertelt Elia aan Omroep West.

"Mijn zaakwaarnemer heeft al met veel clubs gesproken. Ook hebben clubs mij gebeld", zegt de dertigvoudig Oranje-international, die bezig is aan zijn laatste weken bij Istanbul Basaksehir. "Ron Jans heeft mij gebeld. Ik heb ADO-directeur Mohammed Hamdi gesproken, ik heb Martin Jol gesproken. Taco van de Velde, een goede vriend van mij en tegenwoordig werkzaam bij ADO, heeft mij gebeld. Ook Arjen Robben heeft me een bericht gestuurd."

ADO doet zijn best om hem te overtuigen, laat Elia weten. "Ze hebben een hele mooie video voor mij gemaakt. Daar sprak echt heel veel waardering uit. Ze willen me heel graag hebben… Het zou het ideale plaatje kunnen zijn. We moeten kijken en praten wat mogelijk is. Over Hamdi heb ik alleen maar goede verhalen gehoord. Jol ken ik al heel lang. Toen ik naar HSV ging, vertrok hij helaas net. Rankovic heb ik als teamgenoot meegemaakt, heb ik veel van geleerd, is een voorbeeld voor mij geweest als prof. Zelfde geldt voor Knopper."

Elia wil graag terugkeren in de Eredivisie. "Natuurlijk heb ik het gevoel dat ik terug naar Nederland wil, maar het moet wel van twee kanten kloppen. Inleveren van salaris hoort ook bij mijn leeftijd en land, in dit geval Nederland. Het budget is daar nou eenmaal niet zo groot. Alleen bij Ajax is het budget groot. Over geld gesproken. Ik kijk er niet meer puur naar. Ik heb iets opgebouwd en ik moet zorgen dat ik de rest van mijn leven goed zit. Als ik terugkom naar Nederland is het puur om te presteren en plezier te hebben."