Dani Alves haalt uit naar FC Barcelona: 'Ze hebben niet meer die identiteit'

Dani Alves haalt uit naar FC Barcelona: 'Ze hebben niet meer die identiteit'

19-07-2020 08:53
49

Dani Alves heeft het opgenomen voor Lionel Messi. De voormalig rechtsback van FC Barcelona stelt dat de Argentijnse ster het niet alleen kan, terwijl hij kritiek uit op het beleid in Camp Nou.

Alves heeft begrip voor de harde uithaal van de Barça-aanvoerder. "Leo is een geboren winnaar, hij houdt niet van verliezen. Dus als Barcelona verliest, dan is hij logischerwijs boos. Dat zou ik ook zijn. En dat is ook normaal", vertelt de Braziliaan bij Catalunya Ràdio.

"Hij voelt zich volgens mij niet genoeg gesteund", vervolgt Alves over zijn voormalig ploeggenoot. "Ik zeg altijd: Messi is een fantastisch hoofdgerecht, en in mijn tijd bij Barça waren wij - zijn teamgenoten - de perfecte ingrediënten voor dat gerecht. Nu heb ik het idee dat hij alles moet doen, altijd. We moeten niet vergeten dat hij ook maar eens mens is, hij kan het allemaal niet alleen."

"Dit Barcelona heeft niet de identiteit die het altijd had. Zoals het Barça van Ronaldinho, of ons Barça. Een team dat 90, of 100, of 150 minuten dominant is. Een team waar mensen van genieten. Zoals ik het van buitenaf bekijk is Barcelona nu een gewoon team", besluit Alves.