Meulensteen adviseert United absolute topspits: 'Bijvoorbeeld Lewandowski of Kane'

Meulensteen adviseert United absolute topspits: 'Bijvoorbeeld Lewandowski of Kane'

19-07-2020 10:03
40

René Meulensteen ziet dat Manchester United de weg omhoog heeft ingezet, maar om een gooi te doen naar de Premier League-titel zijn er nog versterkingen nodig. De voormalig assistent van Sir Alex Ferguson pleit onder meer voor een type Harry Kane of Robert Lewandowski.

"United moet weer mee gaan doen om het kampioenschap in de Premier League, maar dat is een grote opgave", zegt de Nederlander tegen talkSPORT. "Ik denk dat ze in de defensie versterkingen nodig hebben en ik zou ook zeker iemand voor het middenveld halen."

"Manchester United is op dit moment in vorm en kan elk team verslaan, maar tegelijkertijd kunnen ze ook nog van elk team verliezen", vervolgt Meulensteen. "De voorhoede doet het goed, maar ze zijn nog erg jong, zeker met Mason Greenwood. Ik zie wel een meer ervaren speler komen, maar het is wel de vraag of ze met een pure spits willen spelen. Die hebben ze nu niet echt."

Meulensteen ziet dat Anthony Martial en Marcus Rashford daar wel kunnen spelen. "Maar dat zijn geen echte spitsen als bijvoorbeeld Lewandowski en Kane. Met alle kwaliteiten die United voorin heeft, zou een echte topspits, die minstens twintig goals maakt, enorm helpen."

The Mancunians worden de laatste weken desondanks niet met een afmaker in verband gebracht. Jadon Sancho van Borussia Dortmund lijkt het belangrijkste transferdoelwit.