'Guardiola wil minstens zes transfers: City maakt werk van Ajax-target Højbjerg'

'Guardiola wil minstens zes transfers: City maakt werk van Ajax-target Højbjerg'

19-07-2020 14:42
41

Nu het CAS de Europese schorsing van Manchester City heeft teruggedraaid, wil de Premier League-grootmacht flink tekeer gaan op de transfermarkt. Manager Pep Guardiola heeft zijn verlanglijstje ingediend bij de steenrijke eigenaren, zo verzekert The Times.

Guardiola wil twee centrale verdedigers, versterking voor de backpositites, een nieuwe reservedoelman, een middenvelder én een vervanger voor Leroy Sané als onderdeel van een 'agressieve zomerse renovatie', zo weet de Britse kwaliteitskrant. Alles met het doel om de Premier League-titel terug te winnen van Liverpool.

Wedden

Meer odds

José Giménez is één van de belangrijkste kandidaten om de defensie te versterken. Atlético Madrid hanteert voorlopig echter een vraagprijs van 120 miljoen euro voor de 25-jarige Uruguayaan. Ook Kalidou Koulibaly (Napoli), Diego Carlos (Sevilla) en Rúben Dias (Benfica) staan op de shortlist. Ook zij hebben hoge prijskaartjes. Bournemouth-verdediger Nathan Aké geldt als goedkopere optie. De Oranje-international kan daarnaast voor de gewenste breedte zorgen op linksback.

Voor het middenveld noemt The Times Pierre-Emile Højbjerg als optie. City is in een strijd verwikkeld met Tottenham Hotspur om de handtekening van de Deense international, zo klinkt het. Ook Everton én Ajax azen op Højbjerg, die nog maar een eenjarig contract heeft bij Southampton. Guardiola werkte bij Bayern München al kortstondig met hem samen.

Voor een vervanger van de naar Bayern München vertrokken Sané is Manchester City eveneens bereid om diep in de buidel te tasten. The Citizens zijn geïnteresseerd in Wolverhampton Wanderers-uitblinker Adama Traoré en João Felix van Atlético Madrid. Marca en Eurosport meldden eerder al dat ook Ferran Torres in beeld is in het Etihad Stadium.