Leeds-eigenaar wil doorpakken: 'Plek bij top-6 Premier League en Champions League'

Leeds-eigenaar wil doorpakken: 'Plek bij top-6 Premier League en Champions League'

19-07-2020 15:23
28

Leeds United keert na zestien jaar terug in de Premier League, maar clubbaas Angus Kinnear heeft grote ambities. Hij wil met The Peacocks zo snel mogelijk de Champions League in.

"We vieren nu feest en zijn opgewonden over de titel in de Championship, maar we zijn feitelijk teruggekeerd in ons basiskamp. We horen thuis in de Premier League. Nu gaan we toewerken naar een plek bij de top-zes en uiteindelijk willen we in de Champions League spelen. Dat is onze visie", vertelt Kinnear in Engelse media. Leeds werd zaterdag zonder te spelen kampioen door puntenverlies van West Bromwich Albion.

Wedden

Meer odds

Manager Marcelo Bielsa krijgt veel lof toegezwaaid voor het succes. Kinnear verwacht dat de Argentijn aan Leeds verbonden blijft, ondanks een aflopend contract. "Hij heeft een visie en weet welke kant hij op wil met de club, hoewel zijn bedoelingen altijd wat mysterieus zijn. Maar volgens mij is hij verliefd geworden op Leeds en wil hij doorgaan."

Leeds speelde onder meer tussen 1998 en 2003 onafgebroken Europees voetbal. In 2001 bereikte de drievoudig kampioen van Engeland zelfs de halve finale van de Champions League.