Update: 'PSV vraagt half miljoen euro in onderhandelingen met Willem II'

Update: 'PSV vraagt half miljoen euro in onderhandelingen met Willem II'

19-07-2020 18:28 Laatste update: 20-07-2020 09:06
79

Na het afhaken van sc Heerenveen heeft Willem II de beste papieren om Robbin Ruiter (33) los te weken bij PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond.

Willem II is naarstig op zoek naar een nieuwe eerste doelman na de overstap van Timon Wellenreuther naar Anderlecht. Ruiter staat bovenaan het Tilburgse lijstje. Willem II onderhandelt met PSV over de transfersom en is bereid met een zak geld over de brug te komen, meldt het Eindhovens Dagblad. Het is niet bekend hoeveel Ruiter precies moet kosten, maar volgens het ED wil PSV 'nog een aantal tonnen'.

Ruiter is bij Willem II zo goed als zeker van een basisplaats. Het is bovendien een voordeel dat hij niet per se hoeft te verhuizen, omdat Tilburg niet ver van Eindhoven ligt. Willem II begint op 27 juli aan de voorbereiding en speelt volgend seizoen Europees voetbal. Ruiter heeft bij PSV een contract tot medio 2021, met een optie op een extra jaar. Hij stond eerder onder de lat bij FC Volendam, FC Utrecht en Sunderland.

Update: Volgens Voetbal International vraagt PSV een half miljoen euro voor Robbin Ruiter. Willem II is na het afhaken van sc Heerenveen de belangrijkste gegadigde om de 33-jarige doelman over te nemen. Ruiter kwam vorig jaar transfervrij over van Sunderland en beschikt over een contract tot medio 2021 in Eindhoven. PSV heeft een optie op een extra jaar.