Ziyech-waarschuwing voor Chelsea: 'Goede reputatie, maar geen enkele garantie'

Ziyech-waarschuwing voor Chelsea: 'Goede reputatie, maar geen enkele garantie'

19-07-2020 19:58
43

Het optimisme onder de Chelsea-supporters is groot na de komst van Hakim Ziyech en Timo Werner, maar Graeme Souness moet het nog maar zien. Volgens de oud-voetballer en analist van Sky Sports zijn er geen garanties.

Chelsea betaalde in totaal 90 miljoen euro voor Ziyech en Werner, die overkwamen van respectievelijk Ajax en RB Leipzig. Souness wijst op het feit dat The Blues wel vaker zonder succes het geld hebben laten rollen. Zo wist Alvaro Morata, die in 2017 voor een toenmalig recordbedrag van 66 miljoen euro werd vastgelegd, geen moment te overtuigen op Stamford Bridge.

'Hakim Ziyech en Timo Werner spelen volgend seizoen bij Chelsea. Beide spelers hebben een goede reputatie, maar dat gold ook voor Morata. Die maakte totaal geen indruk', schrijft Souness in zijn column voor The Sunday Times. 'Zelfs Thierry Henry, één van de beste buitenlandse aankopen, had een seizoen nodig om zich aan te passen aan de eisen van de Premier League. Er is geen enkele garantie dat Ziyech en Werner van Chelsea een titelkandidaat maken.'