Elia juicht na stroomuitval: achtervolger zakt door het ijs, Basaksehir kampioen

Elia juicht na stroomuitval: achtervolger zakt door het ijs, Basaksehir kampioen

19-07-2020 22:06 Laatste update: 22:08
20

Eljero Elia kan zondagavond feestvieren. Zijn Basaksehir legde beslag op de allereerste Süper Lig-titel in de clubgeschiedenis, na een buitengewoon chaotisch verlopen avond.

Basaksehir stond bij aanvang van de voorlaatste speelronde vier punten voor op achtervolger Trabzonspor en had dus genoeg aan een driepunter tegen laagvlieger Kayserispor. Mahmut Tekdemir wees zijn ploeg na twintig minuten de weg door een zorgvuldig opgebouwde aanval over links af te schudden. In de tweede helft viel echter het licht uit in het Fatih Terim Stadion, waardoor de wedstrijd tijdelijk gestaakt moest worden.

Met nog tien minuten op de klok was de buit al binnen voor Basaksehir: Trabzonspor gaf het namelijk volledig weg tegen Konyaspor. Mede dankzij twee treffers van voormalig FC Groningen-spits Alexander Sörloth stond het tien minuten voor tijd 3-1. Levan Shengelia, Nejc Skubic en Thuram hielpen Konyaspor in een krankzinnige slotfase echter alsnog aan een 3-4 zege.

Basaksehir werd al twee keer tweede in de Süper Lig, maar mag zich nu eindelijk de beste van Turkije noemen. De vierde club van Istanbul heeft de macht overgenomen, in een seizoen waarin de gevestigde orde - Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas - het af liet weten.