2-2 tegen Real Madrid niet genoeg voor Leganés: ongekende rampavond Getafe

2-2 tegen Real Madrid niet genoeg voor Leganés: ongekende rampavond Getafe

19-07-2020 23:00 Laatste update: 23:24
56

De kaarten zijn definitief geschud door de Primera División-clubs, die zondagavond de laatste speelronde van het seizoen afwerkten. Kampioen Real Madrid duwde Leganés richting de Primera División, terwijl Granada en Real Sociedad als zesde en zevende eindigden en de laatste Europa League-tickets pakten.

Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid en Sevilla waren al zeker van de Champions League, Villarreal pakte eerder op de zondag plek 5 en het bijbehorende Europa League-startbewijs, Espanyol en Real Mallorca waren al gedegradeerd. Leganés moest winnen tegen kampioen Real Madrid om degradatie te voorkomen. Dat lukte niet, hoewel men twee keer terugkwam van een achterstand: Bryan Gil en Roger Assalé maakten goals van Sergio Ramos en Marco Asensio ongedaan, maar Leganés kwam in de hectische slotfase niet tot een overwinning. De 2-2 was niet toereikend: Celta de Vigo speelde met 0-0 gelijk tegen Espanyol en kon opgelucht ademhalen.

Real Sociedad begon als nummer 6 aan de laatste speelronde, maar dreigde met 1-0 bij Atlético Madrid te verliezen door een treffer van Koke. Adnan Januzaj kroonde zich in de absolute slotfase echter tot de held van San Sebastián: 1-1 én plek zes. Nummer 9 Granada won met 4-0 van Bilbao en werd gedeeld zesde met Real Sociedad. Nummer 8 Valencia was niet opgewassen tegen Sevilla, dat dankzij Sergio Reguilón met 1-0 won: Los Che moeten het zonder Europees voetbal stellen.

Getafe begon als nummer 7 aan de voetbalavond, maar is op schlemielige wijze buiten de boot gevallen. Spits Ángel Rodríguez zag tot drie keer toe (!) een doelpunt afgekeurd worden door de VAR en ploeggenoot Jaime Mata miste een strafschop. In minuut 10 van de blessuretijd maakte Coke er zelfs nog 1-0 van: de Europa League-kwelgeest van Ajax eindigde hierdoor als achtste.