Nieuws uit Brazilië: Ajax verhuurt na Pierie ook Danilo aan FC Twente

Nieuws uit Brazilië: Ajax verhuurt na Pierie ook Danilo aan FC Twente

19-07-2020 23:47 Laatste update: 20-07-2020 00:01
190

Ajax gaat nóg een speler aan FC Twente verhuren. Niet alleen Kik Pierie, ook Danilo Pereira da Silva wordt door Ajax in Enschede gestald.

Zowel de 21-jarige Braziliaan als zijn zaakwaarnemer heeft dit bevestigd tegenover het medium Esportes R7. "Het is de bedoeling dat Danilo de lijn gaat doortrekken die hij bij Jong Ajax (24 goals in 42 optredens, red.) heeft ingezet", klinkt het. "Iedereen weet dat het een speler met veel potentie is en dat hij in de toekomst van waarde kan zijn voor Ajax. Hij is nog jong en heeft indrukwekkende cijfers neergezet sinds hij naar Nederland is gekomen."

Danilo kijkt uit naar zijn tijdelijke verblijf in de Grolsch Veste. "Ik ben blij en ik besef dat dit een belangrijk seizoen in mijn carrière wordt. FC Twente is de ideale club waar ik me verder kan ontwikkelen", aldus de 21-jarige aanvaller uit São Paulo, die in 2017 overkwam van Santos.

Danilo is na Pierie en Noa Lang de derde Ajacied in korte tijd die tijdelijk naar FC Twente verkast. De Tukkers versterkten zich eerder deze zomer met Pierie, Gijs Smal (FC Volendam) en Vaclav Cerny (FC Utrecht). Ook de komst van Nathangelo Markelo (Everton) is aanstaande.