'Overmars en Ajax staan doorverkooppercentage toe bij miljoenentransfer Kudus'

'Overmars en Ajax staan doorverkooppercentage toe bij miljoenentransfer Kudus'

20-07-2020 07:26 Laatste update: 07:59
36

FC Nordsjaelland is tevreden met de voorwaarden rond de verkoop van Mohammed Kudus aan Ajax. Volgens Deense media hebben de twee clubs een doorverkooppercentage van vijftien procent uitonderhandeld.

Kudus maakte vorige week de overstap van Nordsjaelland naar Ajax, dat negen miljoen euro op tafel legde. Het bedrag kan naar verluidt nog oplopen door bonussen. Over de andere voorwaarden rond de deal is weinig bekend, maar Deense media schrijven dat Ajax vijftien procent van een eventuele volgende transfersom moet afstaan aan Nordsjaelland.

Wedden

Meer odds

Jan Laursen, sportief directeur van de Deense club, is dik tevreden, zo laat hij weten aan Amtsavis. "Ik heb beloofd dat ik geen details rond de verkoop van Kudus publiekelijk ga bespreken, maar het goede aan deze transfer is dat het sportief interessant is. Dan komen de financiën vanzelf. Deze opbrengsten kunnen we weer investeren op de plekken waar het nodig is."

Kudus tekende tot medio 2025 in Amsterdam. Het Ghanese talent (19) is gehaald voor een aanvallende rol op het middenveld.