Van de Kerkhof: 'Dan kan PSV een misser bij Feyenoord of Ajax permitteren'

Van de Kerkhof: 'Dan kan PSV een misser bij Feyenoord of Ajax permitteren'

Gepubliceerd: maandag 20 juli 2020 om 08:12ma 20-07-2020 om 08:12

Laatste update: maandag 20 juli 2020 om 09:07ma 20-07-2020 om 09:07

PSV begint maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Clubicoon Willy van de Kerkhof is benieuwd naar de prestaties van de Eindhovense ploeg onder de nieuwe trainer Roger Schmidt, die staat voor Volgassfussbal.

"Een variant van het totaalvoetbal lijkt hij te willen spelen", aldus Van de Kerkhof in het Eindhovens Dagblad. "Als rechtsbuiten moet je dan bijvoorbeeld als rechtsback denken, als je ineens op die positie terecht bent gekomen. Ik denk dat het goed is dat PSV een keer iets totaal anders probeert. Iets meer opportunisme, ik hou er wel van en ik verwacht ook dat dat overslaat op de tribunes in het Philips Stadion."

Schmidt begint rustig, vermoedt Van de Kerkhof. "Meestal laat een coach in de eerste weken zijn ware gezicht nog niet zien, om iedereen voor zich te behouden. Op een gegeven moment moeten er keuzes worden gemaakt en als de resultaten straks goed zijn, worden die met minder morren geaccepteerd. Ik verwacht dat hij de zaak rap in de klem wil nemen en zijn idee van spelen snel heeft overgebracht."

De huidige situatie in Eindhoven doet Van de Kerkhof denken aan 2014, waarin Phillip Cocu na een crisisperiode opeens alles won met PSV. "Die groep kon ook ineens alle kleine wedstrijden winnen", weet het clubicoon. "Dan kun je je ook een keer een misser in De Kuip of de Johan Cruijff Arena permitteren, een plek waar details bepalend zijn en je ook met een hele goede ploeg weleens onderuit kunt gaan."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Op welke plek eindigt PSV volgend seizoen?

1
26%
2
26%
3
26%
4
14%
5 of lager
9%
(2358 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws