'Groot nieuws uit Engeland: Havertz voor 80 miljoen op weg naar Chelsea'

'Groot nieuws uit Engeland: Havertz voor 80 miljoen op weg naar Chelsea'

20-07-2020 09:22 Laatste update: 09:24
80

Kai Havertz is op weg naar Chelsea. Met dat nieuws pakt The Athletic maandagochtend uit. De Londense grootmacht, die zich deze zomer al versterkte met Hakim Ziyech en Timo Werner, is de favoriet om het Duitse wonderkind los te weken bij Bayer Leverkusen.

Chelsea plaatste zich zondagavond voor de FA Cup-finale en dat is niet het enige goede nieuws waarmee de supporters van The Blues maandagochtend opstaan: volgens The Athletic wordt het steeds reëler dat Havertz (21) deze zomer naar Stamford Bridge komt. Speler en club zouden al een persoonlijk hebben bereikt.

De complete Europese top zat naar verluidt achter Havertz aan, maar Chelsea zou de enige overgebleven kandidaat zijn. Real Madrid doet immers geen grote aankopen deze zomer, terwijl andere grootmachten hun hand eveneens op de knip houden of simpelweg geen interesse hebben.

Havertz zou na de verloren DFB Pokal-finale tegen Bayern München hebben besloten dat het tijd is voor een vertrek uit Leverkusen. De club van trainer Peter Bosz bepaalde de vraagprijs op 100 miljoen euro, maar volgens The Athletic is die eis van tafel: Chelsea praat met Leverkusen over een deal van 80 miljoen euro, waarvan 15 miljoen aan bonussen.

Chelsea trok in 2020 al twee keer de portemonnee: Ziyech kwam voor 40 miljoen euro over van Ajax, terwijl Timo Werner (RB Leipzig) een slordige 50 miljoen kostte.