Robben eerlijk: Ik snap dat gezien mijn verleden alarmbellen gaan rinkelen

Robben eerlijk: "Ik snap dat gezien mijn verleden alarmbellen gaan rinkelen"

20-07-2020 13:34 Laatste update: 14:43
23

Het feit dat Arjen Robben maandag de eerste training van FC Groningen liet schieten, is geen reden tot zorg. Dat bezweert de teruggekeerde aanvaller uit Bedum (36) in gesprek met Voetbal International.

Robben had zaterdag 'een momentje' en besloot op advies van de medische staf af te zien van zijn eerste groepstraining in Groningen. Wel stond hij de pers te woord. "Ik ben meer dan tevreden over hoe ik ervoor sta. Ik ben goed fit", benadrukt Robben tegenover VI.

"Ik had afgelopen zaterdag een momentje op de training; ik bleef haken in het gras. Daarom halen we nu even de voet van het gas, maar alle lichten staan op groen", verklaart hij. "Ik snap dat gezien mijn verleden alarmbellen gaan rinkelen. Er zal echt wel iets met me gebeuren de komende maanden, maar daar maak ik me nu echt geen zorgen over. Mijn doel is om er in september bij de start van de competitie te staan. Daar werken we naartoe."

"Met mijn conditie zit het wel goed"
Ook tegenover het Algemeen Dagblad is Robben optimistisch. "Ik had niet durven hopen dat ik al zover zou zijn. Ik ben heel blij met de mensen binnen de club, met wie ik dat plan maak. Met mijn conditie zit het wel goed. Dat baart me het minste zorgen. Ik zou een marathon gaan lopen. Maar waar het nu om gaat: hoe kan ik mezelf dusdanig op het voetbalveld belasten?"