Zeefuik heeft nieuwe club uitgekozen: 'Ik wil zo snel mogelijk vertrekken'

Zeefuik heeft nieuwe club uitgekozen: 'Ik wil zo snel mogelijk vertrekken'

20-07-2020 13:46 Laatste update: 13:53
53

Deyovaisio Zeefuik begon maandag aan de voorbereiding bij FC Groningen, maar zit met zijn hoofd in Duitsland. Hij heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Hertha BSC.

Zeefuik stelt onomwonden dat hij niet gemotiveerd was voor de eerste training van het seizoen. "Ik wil zo snel mogelijk naar Duitsland, naar Hertha BSC", zegt de 22-jarige rechtsback voor de microfoon van RTV Noord.

Wedden

Meer odds

Dat Zeefuik zo vastberaden is om te vertrekken, heeft te maken met één man. "Ik ga geen namen noemen. Je weet wel wie", doelt hij op technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Het voelt alsof ik tegengehouden word."

"Zo geweldig als het hier is, kijk ik toch naar mezelf en naar de toekomst. En het is tijd voor de volgende stap. Tot die tijd is het kop d'r veur, ja, maar ik blijf zeggen dat ik wel met mijn hoofd ergens anders ben."

Hertha BSC bood al meerdere keren op Zeefuik, maar Groningen heeft een hoger bedrag voor ogen. Het gaat om een verschil van miljoenen. De club uit het hoge noorden moet een groot deel van de transfersom afstaan aan Ajax.