FC Twente blijft bezig en strikt talent voor het eerste elftal

FC Twente blijft bezig en strikt talent voor het eerste elftal

20-07-2020 15:35 Laatste update: 15:46
67

Jayden Oosterwolde speelt komend seizoen voor het eerste elftal van FC Twente. De negentienjarige verdediger komt over uit de FC Twente/Heracles Academie en tekent een driejarig contract met een optie op nog een seizoen in Enschede.

Hij gaat direct deel uitmaken van de hoofdmacht van Ron Jans. "Ik ben heel blij met mijn contract bij FC Twente", zegt Oosterwolde in een reactie op de website van de Tukkers. "Als je als elfjarig jongetje binnenkomt bij de Academie hoop je dat je uiteindelijk in het eerste elftal komt. Door dit contract komt dat allemaal dichterbij. Het is allemaal niet vanzelf gegaan, je moet er veel dingen voor opzij zetten, maar dat is het uiteindelijk waard geweest."

Oosterwolde zat eerder al dicht tegen het eerste elftal aan, maar liep destijds een knieblessure op. De afgelopen weken kreeg hij de kans zich te tonen aan Jans. "Wij als staf zijn heel positief over de wijze waarop de jeugdspelers zich de afgelopen twee weken hebben gemanifesteerd. Jayden willen we daarvoor belonen met een contract", aldus Jans. "We willen de jeugd immers graag een kans geven. Jayden heeft veel potentie, is snel, heeft power en lengte en kan de hele linkerkant bestrijken."

FC Twente wist zich eerder op huurbasis te versterken met Vaclav Cerny, Kik Pierie en Nathan Markelo, terwijl Gijs Smal overkomt van FC Volendam. Bovendien lijkt de club binnenkort Danilo Pereira van Ajax te gaan huren.