Schmidt vertelt over duels met Ajax: 'Die dingen gaan we sowieso zien bij PSV'

Schmidt vertelt over duels met Ajax: 'Die dingen gaan we sowieso zien bij PSV'

20-07-2020 17:17
210

PSV-trainer Roger Schmidt kan zich de duels tussen Red Bull Salzburg en Ajax in 2014 nog goed voor de geest halen. De Amsterdammers werden in de Europa League volledig weggespeeld door de Oostenrijkers, die destijds geleid werden door Schmidt.

Ajax werd in Amsterdam zoekgespeeld en stond na een half uur al met 0-3 achter. Ook het duel in Salzburg ging verloren. Meerdere spelers gaven achteraf aan nog nooit zo erg te zijn weggespeeld. Schmidt zal een aantal ideëen van toen implementeren bij PSV. "Dat is al even geleden, in 2014 als ik het goed heb", zegt Schmidt op de persconferentie.

"Het was een grote uitdaging voor ons, omdat het de eerste keer was dat we tegen een internationale topclub speelden", zegt Schmidt. "Het was een grote uitdaging om het ook tegen topteams te laten zien. Mensen zagen dat we het goed deden in Oostenrijk, maar vroegen zich af of we het ook internationaal konden doen."

"Het was goed voetbal. Twee filosofieën stonden tegenover elkaar. Ik ben er 100% van overtuigd dat we bepaalde elementen uit die stijl nodig zullen hebben. We moeten hoge intensiteit spelen, snel omschakelen, pressing en gegenpressing, al die dingen zullen we volgend seizoen sowieso gaan zien bij PSV", zegt Schmidt.

"Anders kun je geen goed voetbal spelen. Ik geloof in deze stijl omdat je dan minder afhankelijk bent van geluk en toeval. De kans om te winnen is dan groter. Zo zullen we dus ook spelen. Of het precies zoals toen wordt, weet ik niet. Dat was een andere tijd met een ander team, ik heb ook wat ideëen opgedaan bij andere clubs."