Schmidt spreekt over PSV-reserves: 'Hij kan een goede speler voor ons zijn'

Schmidt spreekt over PSV-reserves: 'Hij kan een goede speler voor ons zijn'

20-07-2020 18:15 Laatste update: 18:56
74

Roger Schmidt blijft vertrouwen houden in de spelers die het tot dusver niet hebben waargemaakt bij PSV. Hij schuift Maximiliano Romero en Erick Gutiérrez naar voren.

Schmidt gaf maandag zijn eerste persconferentie als trainer van PSV. Een Zuid-Amerikaanse journalist wilde weten wat zijn ervaringen met spelers uit dat continent zijn. Bij Bayer Leverkusen werkte Schmidt samen met Javier Hernández, voetbalnaam Chicharito. "Mijn ervaringen met Chicharito zijn erg goed. Hij scoorde heel veel voor Leverkusen", zegt Schmidt.

"Ik hou van de Zuid-Amerikaanse spelers, omdat ze altijd willen winnen. De spitsen willen altijd scoren. Met Maxi Romero hebben we ook een goede aanvaller. Hij heeft het heel goed gedaan in Argentinië."

Ook de Mexicaan Gutiérrez komt ter sprake. Hij heeft het nog niet laten zien bij PSV. "Ik kijk ernaar uit om hem te leren kennen. Het was niet zijn beste seizoen, maar hij heeft wel heel veel potentie. Hij speelt ook in het nationale elftal van Mexico. Ik wil hem graag beter leren kennen in de voorbereiding en hem helpen te ontwikkelen. Ik weet zeker dat hij een goede speler voor ons kan zijn."