PSV-trainer Schmidt stelt eisen aan doelman: 'De rol van de keeper is veranderd'

PSV-trainer Schmidt stelt eisen aan doelman: 'De rol van de keeper is veranderd'

20-07-2020 22:14
69

PSV is de afgelopen maanden met keepers in verband gebracht, maar trainer Roger Schmidt kijkt eerst naar wie hij nu heeft. Met Lars Unnerstall en Jeroen Zoet heeft de Duitser twee opties. Robbin Ruiter lijkt op weg naar een andere club.

Mark Flekken en Hendrik van Crombrugge werden genoemd bij PSV. Daardoor leek het erop dat Schmidt niets ziet in Unnerstall en Zoet. "Het belangrijkste is dat hij ballen tegen kan houden", zegt Schmidt op de persconferentie.

Wedden

Meer odds

"Maar de rol van de doelman is wel veranderd. Het is niet meer genoeg om alleen een doel te verdedigen. Als er achter de verdediging veel ruimte ligt, moet de doelman mee kunnen en onder de druk van de tegenstander uit kunnen spelen. Hij moet het spel naar voren kunnen verplaatsen."

Of er een nieuwe keeper komt, moet worden afgewacht. "Ik moet eerst een beeld krijgen van wie we aan boord hebben. Lars Unnerstall ken ik nog van Preußen Münster. Vandaag is hij dertig jaar geworden, ik heb hem ook gefeliciteerd. Vroeger was hij ook al heel groot. Ik vind dat hij het vorig seizoen goed gedaan heeft. En de andere keepers hebben ook laten zien dat ze goed zijn."