TC/Tubantia: Twente bedingt doorverkooppercentage bij Danilo-deal met Ajax

TC/Tubantia: Twente bedingt doorverkooppercentage bij Danilo-deal met Ajax

21-07-2020 08:44
209

Technisch directeur Jan Streuer van FC Twente heeft een doorverkooppercentage bedongen bij de huur van Danilo van Ajax. Mocht de Braziliaan in de toekomst voor een mooi bedrag verkocht worden door Ajax, profiteert ook de Enschedese club mee.

Dat meldt TC/Tubantia dinsdagochtend. De 21-jarige aanvaller kwam twee jaar geleden voor twee miljoen euro van Santos naar Ajax en heeft nog een contract tot medio 2022 in de ArenA. 

Wedden

Meer odds

Streuer geeft aan dat het voor FC Twente lastig is om kwalitatief goede spelers vast te leggen. De technisch directeur gaat zich dus vooral richten op spelers die op huurbasis naar Enschede willen komen. "Wij hebben op dit moment maar één doel en dat is een goede selectie samenstellen, waarmee we niet in de problemen komen", vertelt Streuer. "En als wij die kwaliteit binnen willen halen, dan hebben we geen andere keus. Wij kunnen geen transfersommen of hoge salarissen betalen, dus zullen we het op deze manier moeten doen."

Wanneer de selectie voor dit seizoen staat wil Streuer gaan kijken naar de lange termijn. "Straks, in september, als onze huidige selectie staat, gaan we naar de toekomst kijken. We hebben dan bijna een jaar de tijd om te gaan werken aan een groep, waarin voor de club wel waarde zit. Daar willen en moeten we uiteindelijk ook naar toe", aldus de technisch directeur.