Marca zet De Jong in 'beste B-team' van La Liga: Cillessen op doel in flopelftal

Marca zet De Jong in 'beste B-team' van La Liga: Cillessen op doel in flopelftal

21-07-2020 10:15
37

De Spaanse sportkrant Marca heeft na het afronden van het Primera División-seizoen 2019/2020 de balans opgemaakt. Frenkie de Jong heeft na zijn debuutseizoen een eervolle vermelding mogen ontvangen, van Jasper Cillessen was men een stuk minder onder de indruk.

Marca heeft twee elftallen van het seizoen samengesteld: De Jong staat samen met FC Barcelona-collega Gerard Piqué in het 'B-elftal'. De controleur uit Arkel is samen met Toni Kroos (Real Madrid) en Raúl García (Athletic Bilbao) op het middenveld geposteerd. Ook spelers als Jan Oblak (Atlético Madrid), Raphaël Varane (Real Madrid) en Jesús Navas (Sevilla) hebben de 'segundo mejor equipo' gehaald. Het middenveld van het beste La Liga-elftal wordt gevormd door Santi Cazorla (Villarreal), Casemiro (Real Madrid), Martin Odegaard (Real Sociedad) en Lucas Ocampos (Sevilla).

Cillessen heeft de bedenkelijke eer genomineerd te zijn voor de 'once decepción', het meest teleurstellende elftal van het seizoen. De doelman van Oranje verruilde FC Barcelona afgelopen zomer voor Valencia, maar kon mede door blessures niet uitgroeien tot de onbetwiste nummer één van Los Che. Onder meer Golden Boy-winnaar João Félix (Atlético Madrid), Luka Jovic (Real Madrid) en Antoine Griezmann (FC Barcelona) staan ook in het flopelftal.