NAC verkocht Vloet zonder bankgarantie en wacht al twee jaar op Chiasso-tonnen

NAC verkocht Vloet zonder bankgarantie en wacht al twee jaar op Chiasso-tonnen

21-07-2020 10:57
60

NAC Breda hoort op korte termijn of het nog een transfersom mag ontvangen voor Rai Vloet. De 25-jarige Brabander verruilde de Bredanaars in juli 2018 voor het Zwitserse FC Chiasso, dat drie ton voor hem betaalde.

NAC wacht echter al twee jaar op dat bedrag en heeft de zaak aangekaart bij de FIFA. Voormalig directeur Justin Goetzee heeft inmiddels tegenover BN DeStem bevestigd dat de transfer zonder bankgarantie is afgerond. De Zwitserse club werd betrouwbaar genoeg bevonden door NAC, klinkt het. Binnenkort zal moeten blijken of NAC alsnog aanspraak kan maken op tonnen voor Vloet: in dat geval zou NAC zelf twee ton overhouden en gaat er één ton naar PSV, op basis van eerder afgesproken doorverkooppercentages.

Vloet heeft overigens niet één minuut voor FC Chiasso gespeeld: de Zwitsers sluisden hem in 2018 direct door naar de toenmalige Serie A-club Frosinone. Daar was hij na een half jaar alweer vertrokken: na een korte periode bij het Belgische Sint-Truiden streek hij neer bij Excelsior. Vloet leefde op in Kralingen, tekende voor veertien goals in de Keuken Kampioen Divisie en versierde een transfer naar Heracles Almelo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s