Talpa-directeur over Veronica Inside-ruzie: Die uitzending was niet zo slecht

Talpa-directeur over Veronica Inside-ruzie: "Die uitzending was niet zo slecht"

21-07-2020 12:40
55

Talpa-directeur Paul Römer durft niet te zeggen of Veronica Inside komend seizoen terugkeert op de buis. Johan Derksen en René van der Gijp hebben een verdere samenwerking met presentator Wilfred Genee uitgesloten, maar Römer betitelt de kansen op een doorstart als 'fifty-fifty, waarbij het glas halfvol is'.

De oorzaak van de Veronica Inside-ruzie is bekend: Genee organiseerde op maandag 22 juni een speciale racisme-uitzending, naar aanleiding van Derksens Zwarte Piet-grap over rapper Akwasi, maar Derksen en Van der Gijp voelden zich gepiepeld door hun collega. "Die uitzending was niet zo slecht. Maar de manier waarop de heren vervolgens de discussie met elkaar in de openbaarheid voerden; zo maak je een crisis alleen maar erger", blikt Römer terug in gesprek met het Algemeen Daglad.

De Talpa-directeur riep het drietal eerder al op om 'in een kamertje met de deur dicht' de toekomst van de talkshow te bespreken. "Ze moeten het zelf doen. Dat is ook hoe ze binnenkwamen bij Talpa. Ze zijn heel zelfstandig en dulden geen inmenging van wie dan ook", aldus Römer, die ondanks alles blijft hopen dat Genee, Derksen en Van der Gijp alsnog de vrede tekenen en met elkaar doorgaan. "Maar het moet wel VI blijven. Als het zouteloos en nikserig wordt, is het VI niet meer. Daarvoor zullen deze drie mannen wel met elkaar een sessie moeten hebben."

De Veronica Inside-frontmannen hebben momenteel vakantie, maar zien elkaar nog regelmatig. Onlangs was zowel Derksen als Van der Gijp aanwezig bij de bruiloft van Van der Gijp: begin augustus zullen ze weer op tv verschijnen voor de herstart van de Champions League.