'Drie Engelse clubs willen Feyenoord beroven van groot talent'

'Drie Engelse clubs willen Feyenoord beroven van groot talent'

21-07-2020 14:47
67

Newcastle United, Brighton & Hove Albion en Crystal Palace hopen Gio-Renys Felicia te verleiden tot een transfer naar Engeland. De drie clubs willen deze zomer al zakendoen met Feyenoord.

Felicia is een zestienjarige vleugelaanvaller die afgelopen seizoen veel indruk maakte bij de Feyenoord-jeugd. Vooral de scouts van Newcastle United volgen het grote talent nauwlettend, aldus Football Insider in Engeland. Afgelopen seizoen speelde Felicia al wedstrijden voor Feyenoord Onder 17 en hij wordt in Rotterdam gezien als een speler die snel de stap naar het eerste elftal kan gaan maken. 

De jongeling kwam in 2019 in opspraak door na de 0-3 nederlaag van Feyenoord tegen Ajax drie Andreaskruisen naar een Feyenoord-fanaccount te sturen. Op de vraag waarom hij dat deed, reageerde Felicia: 'Omdat ik gisteren voor Ajax ben geworden.' Feyenoord gaf een kort statement op Twitter waarin het stelde dat 'dit is opgepakt met de desbetreffende speler en niet iets is waar wij inhoudelijk op gaan reageren'. Het is niet duidelijk geworden of het account van Felicia gehackt was, of dat de speler dit zelf deelde.