Twaalfde club voor Van Kessel: 'Verdiensten toch beter in het buitenland'

Twaalfde club voor Van Kessel: 'Verdiensten toch beter in het buitenland'

Gepubliceerd: dinsdag 21 juli 2020 om 15:55di 21-07-2020 om 15:55

Laatste update: dinsdag 21 juli 2020 om 16:07di 21-07-2020 om 16:07

Voetbalnomade Gino van Kessel heeft weer een nieuwe club gevonden: de 27-jarige aanvaller speelt de komende twee seizoenen op Cyprus voor Olympiakos Nicosia. Het is de twaalfde club uit zijn loopbaan.

Van Kessel begon in de jeugd van Telstar, speelde vervolgens in de opleidingen van AZ en Ajax en kwam op het hoogste niveau uit voor Almere City, Arles, Slavia Praag, Lechia Gdansk, Oxford United, KSV Roeselare, Spartak Trnava en AS Trencin, zijn laatste club. In Nicosia hoopt hij op Europees voetbal. "Ze zijn op dit moment de derde club van Nicosia. Ze proberen wel weer richting de top te gaan. Hopelijk is dit het begin van een nieuwe fase van de club", aldus Van Kessel in gesprek met NH Nieuws.

Een terugkeer naar Nederland zat er voor de vleugelspeler nog niet in. "Op zich maakt mij dat niet heel veel uit, omdat ik al zo lang weg ben uit Nederland. Ik voetbal al zeven jaar in het buitenland. Ik ben ondertussen wel gewend aan het buitenlandse voetbal", aldus Van Kessel. "Het zou wel mooi zijn om terug te gaan naar Nederland. Je bent dan dichterbij familie en vrienden. Maar de verdiensten zijn toch iets beter in het buitenland."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

D O N E D E A L đź“ť I’m happy to announce that @olympiakosnicosiafc and I have agreed on a two year deal. Can’t wait to start playing games with the team and grow to the top of Cyprus!

Een bericht dat is gedeeld door @ ginovankessel op

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws