Advocaat krijgt zijn zin: Botteghin blijft tóch langer bij Feyenoord

Advocaat krijgt zijn zin: Botteghin blijft tóch langer bij Feyenoord

22-07-2020 12:18 Laatste update: 12:23
182

Eric Botteghin blijft tóch langer bij Feyenoord. De verdediger is met de Rotterdamse club tot een akkoord gekomen over een verlenging van zijn contract.

Botteghin ligt nu tot medio 2021 vast in De Kuip. Het wordt voor de Braziliaanse routinier zijn vijftiende seizoen in Nederland en zijn zesde in dienst van Feyenoord. Hij speelde eerder bij PEC Zwolle, NAC Breda en FC Groningen. Het contract van Botteghin liep drie weken geleden af.

Frank Arnesen, technisch directeur van Feyenoord, is blij dat Botteghin ook komend seizoen Feyenoorder is. "Het had er natuurlijk lang de schijn van dat Eric ons zou verlaten. Maar ook nadat zijn contract op 1 juli verliep zijn we achter de schermen altijd in gesprek gebleven. Dat heeft zich uitbetaald: we kunnen minimaal nog een jaar beschikken over een echt clubicoon als Eric, die hier al vijf jaar zijn waarde bewijst. Daar mag iedereen volgens mij blij mee zijn."

"Ik heb hier met het team, de andere collega's en natuurlijk de supporters al heel veel hoogtepunten mogen beleven", reageert Botteghin. "Toch had en heb ik het gevoel nog niet klaar te zijn bij Feyenoord. Vorig seizoen waren we bezig met een geweldige reeks en bij iedereen leeft het gevoel dat we die komend seizoen willen doortrekken."