'De Engelse clubs zullen achter hem aanzitten, dus de stap naar Ajax is goed'

'De Engelse clubs zullen achter hem aanzitten, dus de stap naar Ajax is goed'

21-07-2020 17:45
47

Ghana-bondscoach Charles Akonnor staat achter de transfer van Mohammed Kudus naar Ajax. Hij noemt de stap 'noodzakelijk' en hoopt uiteindelijk dat zijn pupil in een van de topcompetities terecht komt.

Kudus rondde vorige week zijn transfer naar Ajax af. De Amsterdamse club betaalt negen miljoen euro aan FC Nordsjaelland voor de vleugelaanvaller. "Het is een noodzakelijke stap die hij gezet heeft", zegt Akonnor tegen Graphic Sports.

"Het zou verkeerd zijn als hij nu al naar Engeland zou gaan, hij moest naar een club waar hij veel zou gaan spelen. Als hij zich goed ontwikkeld heeft, zullen de Engelse clubs achter hem aanzitten, dus het is goed dat hij naar Ajax is gegaan. Daar zal hij vaak spelen."

Ook het nationale elftal van Ghana zal profijt hebben van de transfer van Kudus naar Ajax, zegt Akonnor. "Ik zie mijn spelers graag bij grote clubs en in de Champions League. Ook Thomas Partey is veel in het nieuws en Jordan Ayew doet het ook heel goed. Het is een plus voor Ghana als zij het goed doen."