Heerenveen verleent vriendendienst: 'Rare tijd, maar blij dat ik mee mag trainen'

Heerenveen verleent vriendendienst: 'Rare tijd, maar blij dat ik mee mag trainen'

21-07-2020 18:49
28

Daniel Hoegh zal komend seizoen hoe dan ook niet meer in het shirt van Heerenveen te bewonderen zijn. De Deense verdediger heeft geen contract meer in het Abe Lenstra Stadion, maar traint momenteel wel nog mee.

De club gaf al eerder aan niet meer met Hoegh verder te willen en ook de speler zelf zoekt zijn heil ergens anders. "Ik heb altijd gezegd dat ik een nieuw avontuur wil, al bepaal ik dat natuurlijk niet helemaal zelf", zegt de 29-jarige verdediger na afloop van de eerste training van Heerenveen tegen het Friesch Dagblad. "Het is nog even afwachten allemaal."

Totdat Hoegh een nieuwe club heeft gevonden, mag hij mee blijven trainen in Friesland. "Het is een rare tijd, maar ik ben blij dat ik mag meetrainen", vertelt de stopper, die zich toch nog in de kijker van een buitenlandse club hoopt te spelen. "Ik ken de omgeving, ken de mensen en heb hier al mijn spullen. Het is ideaal voor mij."

Hoegh tekende in 2017 bij Heerenveen en was tijdens zijn eerste twee seizoenen onbetwist basisspeler. Vorig jaar kwam hij echter weinig in actie en daarom zijn beide partijen overeen gekomen dat een vertrek het beste is.