UEFA komt met slecht nieuws voor fans: 'Voorlopig blijft publiek niet welkom'

UEFA komt met slecht nieuws voor fans: 'Voorlopig blijft publiek niet welkom'

21-07-2020 20:03
49

Aleksander Ceferin wil dat er voorlopig zonder publiek gespeeld wordt in competities die door de UEFA georganiseerd worden. De voorzitter van de Europese voetbalbond wil nog steeds geen enkel risico nemen.

In de Eredivisie zijn de stadionpoorten in september geopend voor een beperkt aantal supporters, maar als het aan Ceferin ligt zal dat in de Europese competities niet gebeuren. "Zoals het er nu naar uitziet spelen we voorlopig wedstrijden zonder publiek", zegt hij op de website van de UEFA. "We gaan geen risico nemen."

De Sloveense voetbalbestuurder, die een achtergrond in de advocatuur heeft, kijkt uit naar het moment dat fans weer welkom zijn bij voetbalwedstrijden. "Ik ben er zeker van dat het een geweldig gevoel zal zijn. Net als iedereen zou ik me een stuk beter voelen als fans bij de wedstrijden aanwezig zouden zijn. Maar ik ben een optimistisch persoon en ik hoop dat de toeschouwers zo snel mogelijk weer aanwezig kunnen zijn."

De opmerkingen van Ceferin zouden erop kunnen duiden dat de wedstrijden in de voorronde van de Europa League en Champions League zonder publiek gespeeld moeten worden. Ook Nederlandse clubs moeten het dan, ondanks de nationale regelgeving, zonder de steun van de eigen fans doen.