Vitesse haalt tweede zomerversterking op in Italië: 'Ben hier op mijn plek'

Vitesse haalt tweede zomerversterking op in Italië: 'Ben hier op mijn plek'

21-07-2020 21:26 Laatste update: 21:49
36

Vitesse heeft dinsdag ook de tweede versterking gepresenteerd. Hij heet Jacob Rasmussen, een centrale verdediger die op huurbasis overkomt van Fiorentina. Vitesse heeft de optie om hem na dit seizoen nog een jaar te huren.

Rasmussen is een 23-jarige Deen die speelde voor Schalke 04, FC St. Pauli, Rosenborg, Empoli, Fiorentina en 2. Bundesliga-club Erzgebirge Aue. Nu vertrekt hij op huurbasis naar Vitesse.

"Na verschillende avonturen de laatste jaren heb ik het gevoel dat ik bij Vitesse op mijn plek ben", legt Rasmussen uit op de clubsite. "Ik wil de verdediging op sleeptouw gaan nemen en een belangrijke rol gaan vervullen in het team. Ik heb bij Rosenborg mogen ruiken aan Europees voetbal. Dat smaakte naar meer en dus is dat hier mijn doel: aan het eind van het seizoen wil ik een Europees ticket op zak hebben met Vitesse."

Technisch directeur Johannes Spors vindt Rasmussen goed bij Vitesse passen. "Fysiek in de duels, maar ook met spelinzicht en opbouwende kwaliteiten. Ook neemt Jacob al de nodige internationale ervaring met zich mee. Daarnaast zijn goede linksbenige centrale verdedigers schaars. Met zijn komst vergroten we onze mogelijkheden in de verdediging."

Vitesse legde eerder op dinsdag al Maximilian Wittek vast.