'Eredivisie-opening is bekend: pikant treffen in Utrecht op zaterdagmiddag'

'Eredivisie-opening is bekend: pikant treffen in Utrecht op zaterdagmiddag'

22-07-2020 06:38
54

FC Utrecht en AZ gaan volgens De Telegraaf het nieuwe Eredivisie-seizoen aftrappen. Op zaterdag 12 september om 16.30 uur spelen de twee clubs in Stadion Galgenwaard de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, zo staat in het conceptprogramma van de KNVB.

Het treffen is pikant, omdat FC Utrecht en AZ de twee Eredivisie-clubs zijn die het zwaarst gedupeerd werden door de manier waarop het afgelopen seizoen door de KNVB werd beëindigd. FC Utrecht werd de bekerfinale en dus een mogelijke plek in de groepsfase van de Europa League ontnomen, terwijl AZ meende recht te hebben op het directe Champions League-ticket vanwege een beter onderling resultaat tegen Ajax. FC Utrecht en AZ openen op 1 augustus (17.30 uur) ook de 'Eredivisie Comeback', een reeks van oefenwedstrijden tussen betaald voetbal-clubs.

Wedden

Meer odds

Het tijdstip van zaterdag 16.30 uur is nieuw in de Eredivisie. Volgens De Telegraaf zal elke Eredivisie-club minimaal één wedstrijd op dat tijdstip spelen. Het conceptprogramma van de Eredivisie wordt woensdagmiddag gepresenteerd. De KNVB zal de eerste 21 speelronden bekendmaken. De overige wedstrijden worden in december pas bekendgemaakt.