'Zeer teleurgesteld' over nieuw Eredivisie-tijdstip: Het is ongepast

'Zeer teleurgesteld' over nieuw Eredivisie-tijdstip: "Het is ongepast"

Gepubliceerd: woensdag 22 juli 2020 om 08:50wo 22-07-2020 om 08:50

Laatste update: woensdag 22 juli 2020 om 09:49wo 22-07-2020 om 09:49

Het Supporterscollectief Nederland is 'zeer teleurgesteld' over het besluit van de KNVB om elke Eredivisie-speelronde een wedstrijd op zaterdag 16.30 uur in te plannen. FC Utrecht en AZ zijn op 12 september de eerste teams die op dat nieuwe tijdstip spelen.

Alle Eredivisie-clubs zullen minimaal één keer zaterdag om 16.30 uur spelen. 'Wij hebben ervoor gepleit de animo voor dit tijdstip eerst goed te onderzoeken', schrijft het Supporterscollectief. 'Dat is niet gebeurd.' Volgens het collectief gaat de 16.30 uur-wedstrijd ten koste van het populaire tijdstip van zaterdagavond 20.00 uur.

"Het is ongepast dat clubs dit geheel nieuwe tijdstip hebben doorgevoerd, in veel gevallen zonder overleg met hun achterban", licht voorzitter Matthijs Keuning van Supporterscollectief Nederland het standpunt verder toe. "Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan, maar missen nu mogelijk al één wedstrijd omdat ze op zaterdagmiddag werken of zelf sporten."

"Dit komt bovenop de onzekerheid over corona, die supporters waarschijnlijk ook al wedstrijden zal kosten", vervolgt Keuning. "Clubs hebben veel van supporters gevraagd door eerst af te zien van compensatie van een afgebroken seizoen en vervolgens een onvoorwaardelijke seizoenkaart te nemen voor komend seizoen. Hiermee tonen de clubs niet bepaald hun waardering."

Volgens de KNVB hebben FOX en de Eredivisie CV het verzoek neergelegd om wedstrijden om zaterdag 16.30 uur te spelen. Clubs stemden daarmee in, op voorwaarde dat het om een testfase zou gaan. "Aan het einde van het seizoen gaan we kijken wat het heeft opgeleverd aan kijkcijfers en vooral aan stadionbezoekers", aldus manager competitiezaken Jan Bluyssen. Supporterscollectief Nederland wil met de KNVB en clubs in gesprek om te bespreken hoe die evaluatie precies uitgevoerd zal worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zaterdagmiddag om 16.30 uur voetballen: een goed idee?

(3029 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws